Invatarea eficienta 8 – 14 ani

Programul educational suport pentru copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, propune un numar de 6 module cu valente educationale atat din perspectiva dezvoltarii cognitive si emotionale si din perspectiva autocunoasterii propriilor abilitati, esentiale in dezvoltarea ulterioara si a obtinerii eficientei in invatare.

DSC_0071

Vizand toate laturile personalitatii in unitatea si interactiunea lor dialectica, pregatirea copilului pentru a face fata solicitarilor scolii comporta formarea si dezvoltarea unui sistem de insusiri biopsihosociale , enuntat foarte sugestiv de catre T. Kulcsar prin un model al maturitatilor necesare pentru abordarea diferitelor situatiilor de tip scolar : maturitate mintala; maturitatea sociala; maturitatea morala (sentimentul datoriei si al responsabilitatii , constiinta sarcinii); maturitatea volitiva ( capacitatea de autoreglare, capacitatea de a-si inhiba impulsurile si de a-si regla tendintele); maturitatea fizica; maturitatea pentru munca (capacitatea de concentrare, atentia si perseverenta, trebuinta de performanta).

Obiectivele programului suport AMADEUS IQ sunt urmatoarele:

1. Deprinderea copiilor cu stiluri de studiu si invatare temeinica a continuturilor, construirea de mnemoscheme logice si parcurgerea rapida a informatiilor precum si retentia acestora prin antrenarea memoriei vizuale, de lucru, algoritmilor logici inductivi si deductivi.
2. Dezvoltarea inteligentei prin antrenarea gandirii laterale, a creativitatii in gasirea unor solutii la probleme.
3. Cunoasterea si gestionarea eficienta a emotiilor si trairilor in situatii extreme, exprimarea creativa atat verbala cat si nonverbala, paraverbala.

4. Cunoasterea si utilizarea eficienta in situatii de viata concrete a abilitatilor sociale prin antrenarea in jocuri de rol , autoprezentari , sustinerea punctului de vedere, dezbateri, testarea si experimentarea diferitelor roluri intr-o echipa si intelegerea justa a termenului de competitie ca manifestare constructiva a echipei .

Tematica cursului pentru anul educational 2014 – 2015 (activitatea se deruleaza pe grupe de cate 7 -10 copii):

1. Citire si scriere creativa  (CSC) – 2 ORE
2. Citire rapida si memoria de lucru (CRML) – 3 ORE
3. Cunoasterea si gestionarea propriilor emotii si trairi (CGPET) – 4 ORE
4. Jocul comunicarii relationale (JCR) – 3 ORE
5. Leadership si dezvoltarea rolurilor in echipa (LIDER) – 3 ORE
6. Gandire laterala si creativitate (GLC) – 3 ORE
7. Tehnici de invatare rapida (TIR) – 3 ORE
8. Tehnici de concentrare, orientare si distributivitate a atentiei (TECODA) – 3 ORE
9. Public speaking si expresivitate corporala (PSEC) – 3 ORE
10. Automotivatia si armonizarea inteligentelor (AAI) – 3 ORE

calendar ai

In finalul acestui program, fiecare copil va dispune de un profil psihopedagogic complex , oglinda a dezvoltarii sale intelectuale si emotionale. Parintii vor beneficia gratuit de 3 intalniri pe parcursul derularii programului, in care vom analiza impreuna necesitatile educationale ale fiecarui copil, problematica varstei prescolare si scolare mici si modalitati de integrare optima a copiilor prescolari in mediul scolar.

Pretul intregului program este de 1000 ron pe an pentru fiecare copil ( abonament ). Pretul include toate materialele necesare derularii cursurilor si evaluarilor copiilor.

Pentru inscriere va rugam sa transmiteti email la sanda@amadeusiq.ro cu urmatoarele date: nume si prenume copil, varsta , denumirea cursului solicitat , numar de telefon pentru contact.
Acest curs incepe in data de 4 octombrie 2014.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *