Echipa

sanda mediuSANDA POPESCU – Director Centru Amadeus IQ

Licentiata in Psihologie si Stiintele Educatiei, absolventa a unui master in marketingul clientilor si a numeroase cursuri de specializare si perfectionare in domeniul comunicarii, a managementului de proiect si al educatiei, cu peste 15 ani experienta in programe educationale, Sanda este si autoare a doua lucrari de specialitate: “Educatia copilului prescolar, premisa a integrarii optime in mediul scolar” – Edit. V&I Integral- I.S.B.N. –973-97055-7-x. si “Jocuri didactice si matematice pentru prescolari”- Edit. V&I Integral- I.S.B.N. – 973-97622-8-x.

Activitatea didactica si-a desfasurat-o atat in invatamantul preuniversitar ca invatatoare cat si universitar, ca asistent universitar in cadrul Departamentului pentru pregatirea personalului didactic din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Ca formator si consilier pentru dezvoltare personala,  Sanda a derulat numeroase cursuri de pregatire in domeniul psihopedagogic pentru cadrele didactice  cat si cursuri de parenting, sesiuni de consiliere si evaluare atat pentru copii cat si pentru adulti.

Sanda crede foarte tare in puterea jocului ca modalitate de dezvoltare  intelectuala, afectiva  si a intregii personalitati,  la toate varstele. O alta metoda pe care o aplica cu foarte mare succes in programele educationale este metoda proiectelor .

Incepand cu anul 2012 a pus bazele Centrului Amadeus IQ – Centrul pentru psihodiagnoza si dezvoltarea personala a copiilor cu abilitati speciale .In prezent Sanda conduce Centrul Amadeus IQ, dezvoltand proiecte pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani , dar si programe pentru dezvoltarea adultilor.

In prezent deruleaza un proiect de cursuri on-line de parenting in cadrul platformei www.edukado.ro .

maria cristina nedelcu foto_1MARIA CRISTINA NEDELCU – psiholog

Licentiata in asistenta sociala si psihologie clinica, Cristina Maria Nedelcu lucreaza ca psiholog in cadrul Clinicii de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului  a Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia din Bucuresti. Domeniile sale de competenta sunt Evaluarea copiilor  cu tulburare de spectru autist si terapii si interventii specifice aplicate. In prezent este doctorand al Universitatii de Medicina UMF Carol Davila , specialitatea psihiatrie denumirea  tezei de doctorat fiind „Analiza empirica a ariilor dezvoltate prin terapie comportamentala la copilul cu tulburare spectru autist”. Este autoare a numeroase cursuri de specialitate in domeniul psihiatriei si a psihoterapiei  cognitiv- comportamentale. A initiat si derulat numeroase conferinte stiintifice si workshop-uri pe problematica psihoterapiei in cadrul tulburarilor de spectru autist.

Printre lucrarile publicate se numara:

 Coautor:

 „ADHD – ghid pentru părinţi” broşură realizată în cadrul Proiectului Ministerului Sănătăţii: Proiectul Naţional de Sănătate Mintală dezvoltarea serviciilor specializate în tratamentul tulburării autiste şi ADHD, sub coordonarea Prof Dr. Iuliana Dobrescu, Bucureşti, 2007.

 „Tulburarea de spectru autist – ghid pentru părinţi” broşură realizată în cadrul Proiectului Ministerului Sănătăţii: Proiectul Naţional de Sănătate Mintală dezvoltarea serviciilor specializate în tratamentul tulburării autiste şi ADHD, sub coordonarea Prof Dr. Iuliana Dobrescu, Bucureşti, 2007.

 „Tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti- TSA”, Material Destinat Parintilor care au copii diagnosticati cu TSA, Proiect finantat PHARE, Liga Romana pentru Sanatate Mintala, coordonator proiect Raluca Nica

 „Manualul de psihiatrie a Copilului si Adolescentului”- Iuliana Dobrescu,-Bucuresti 2010, ISBN: 978- 973-7912-79-4, Vol I, Capitolul III- „Evaluarea clinica si psihologica a copilului si Adolescentului (Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, As. Univ. Dr. Florina Rad, Psih. Nedelcu Maria- Cristina, Dr. Elena Tudorache, pag.73- 109)

 ISBN: 978- 973- 7912- 81- 7, vol. II, Cap VII- 2.2 „Tulburari Pervazive de Dezvoltare/ Tulburari de spectru Autist”- Prof . Dr. Iuliana Dobrescu, As. Univ. Dr. Florina Rad, Psih. Nedelcu Maria- Cristina, pag: 245- 312

 Alaturi de Centrul Amadeus IQ , doamna Maria Cristina Nedelcu a participat la proiectul dedicat cursurilor on-line  de parenting in cadrul platformei www.educkado.ro


1IRINA IORDACHITA – psiholog

Detine doua licente in psihologie si limbi si literaturi straine, are  11 ani de experienta in corporate, este absolventa a unui master de afaceri si in curs a unui master pe psihologie clinica la Universitatea Bucuresti, Irina este psihoterapeut in formare cognitiv – comportamentala.

Educaţie şi formare

Facultatea de Psihologie

Master in Psihologie Clinica

Scoala de Formare Cogntiv- Comportamentala

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

Master in Administrarea Afacerilor

Scoala de Formare Cogntiv- Comportamentala –in formare

Experienţă profesională

11 ani: manager in corporate: comunicare si marketing

3 ani: Spitalul Obregia, coordonator grupuri de comunicare pentru pacienti cu tulburari de personalitate

Dezvoltare ateliere emotionale pentru adulti si pentru copii

 Expertiza si cursuri:

Eficienta in Psihoterapie
Teste proiective de desen

Consilier dezvoltare personala – (acreditat ANC-MEC).
Dezvoltare personala in cadrul formarii “Cognitiv-Comportamentala’’, acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania.
Public Speaking

anda bacanu micANDA BACANU – logoped

Licentiata in Psihopedagogie Speciala in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, Anda Bacanu  are o experienta de peste 4 ani in lucrul cu copii cu diferite deficiente, copii cu autism, aplicand metoda Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si copii cu tulburari de limbaj. In acest sens atat cursurile de formare absolvite, cum sunt “Interpret in limbajul mimico-gestural” si “Mediator Scolar”, cat si faptul ca pe parcursul acestor ani a lucrat sub supervizarea unor psihologi atat din Romania cat si din Statele Unite ale Americii acreditati BCBA, au ajutat-o sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

Pentru a asigura calitatea muncii sale actualmente este in curs de licentiere in Terapia logopedica a tulburarilor limbajului si comunicarii, dar si la Masterul de Managementul formarii Psihologilor in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor.

mihaela_petrescuMIHAELA PETRESCU – trainer

Este consilier pentru dezvoltare personala, cu experienta de 15 ani in domeniul dezvoltarii de cariere si personale, de trainer si negociator in domeniul mass-media (Antena 1, TVR MEDIA).

 

Cati-calin-trainer-amaneser-photo-2526CATI CALIN – trainer

Este psiholog si trainer in comunicare relaţională la Centrul de dezvoltare personala AmaneSer. Este mama de 6 ani si are o experienta de 9 ani in cursuri si consultatii de comunicare relationala, ca moderator de grupuri de dezvoltare personala, programe de formare special concepute pentru copii, profesori, educatori, parinti si organizatii.

 

image mod ROXANA  NEGRU – psiholog

Licentiata in Psihopedagogie Speciala, a Universitatii din Bucuresti si in Comunicare si Relatii Publice a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative,  Roxana a luat parte la diferite conferinte si articole publicate centrate pe analiza comportamentui copiilor. (Simpozionul Internaţional organizat de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative cu tema „Copii – victime ale sărăciei” cu lucrarea „Calitatea mass-mediei resimţită de tinerii din România de azi”,  si Psiword 2011 „Psychology and the realities of the contemporary world”  cu lucrarea „Particulatităţi ale socializării afectivităţii preadolescentului în societatea românescă contemporană”)

Desi actuala studenta la Masterul de Managementul formarii Psihologilor in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor, lucrul cu copii ramane activitatea sa preferata. Ea considera ca “avem atat de multe de invatat de la copii, incepand de la bucuria pentru lucruri marunte si terminand cu usurinta si inocenta de a trece peste obstacole.

dalina costin micDALINA COSTIN – trainer 

Absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L Caragiale”- Bucuresti, sectia actorie si mai apoi, a doua mastere in domeniul psihopedagogiei, Dalina are o experienta de peste 5 ani ca trainer in cadrul programelor si atelierelor de dezvoltare personala .

A dezvoltat proiecte in domeniul educatiei si culturii in cadrul Media Pro Pictures SA si a derulat proiecte europene : Festivalul de Arta si Cultura –Izmir, Turcia; Music-All- Proiect “Tineret in actiune , desfasurat in Polonia. Metodele sale in cadrul programelor de dezvoltare personala se bazeaza pe teatru, pantomima, dans, exercitii de improvizatie, oratorie.

Marilena-ionescu-micMARILENA IONESCU – trainer 

Absolventa a Facultatii de Psihologie-Sociologie- Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti si a unui master in comunicare manageriala la SNSPA – Facultatea de Comunicare si relatii publice, Marilena este si psihoterapeut Hipnoza Ericksoniana .

De mai bine de 10 ani realizeaza programe de dezvoltare a inteligentei emotionale cu copiii si de consiliere pe probleme educationale. Cursurile de dezvoltare personala au la baza principiile metodei ESPERE (Jacques Salome, Andre Moreau).