Echipa

sanda mediu  SANDA POPESCU – Director Centru Amadeus IQ

Licentiata in Psihologie si Stiintele Educatiei, absolventa a unui master in marketingul clientilor si a numeroase cursuri de specializare si perfectionare in domeniul comunicarii, a managementului de proiect si al educatiei, cu peste 15 ani experienta in programe educationale. In prezent Sanda isi pregateste un doctorat in domeniul stiintelor educatiei la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Sanda este si autoare a doua lucrari de specialitate: “Educatia copilului prescolar, premisa a integrarii optime in mediul scolar” – Edit. V&I Integral- I.S.B.N. –973-97055-7-x. si “Jocuri didactice si matematice pentru prescolari”- Edit. V&I Integral- I.S.B.N. – 973-97622-8-x.

Activitatea didactica si-a desfasurat-o atat in invatamantul preuniversitar ca invatatoare cat si universitar, ca asistent universitar in cadrul Departamentului pentru pregatirea personalului didactic din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Ca formator si consilier pentru dezvoltare personala,  Sanda a derulat numeroase cursuri de pregatire in domeniul psihopedagogic pentru cadrele didactice  cat si cursuri de parenting, sesiuni de consiliere si evaluare atat pentru copii cat si pentru adulti.

Sanda crede foarte tare in puterea jocului ca modalitate de dezvoltare  intelectuala, afectiva  si a intregii personalitati,  la toate varstele. O alta metoda pe care o aplica cu foarte mare succes in programele educationale este metoda proiectelor .

Incepand cu anul 2012 a pus bazele Centrului Amadeus IQ – Centrul pentru psihodiagnoza si dezvoltarea personala a copiilor cu abilitati speciale. In prezent Sanda conduce Centrul Amadeus IQ, dezvoltand proiecte pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, dar si programe pentru dezvoltarea adultilor.

 

maria cristina nedelcu foto_1MARIA CRISTINA NEDELCU – psiholog

Licentiata in asistenta sociala si psihologie clinica, Cristina Maria Nedelcu lucreaza ca psiholog in cadrul Clinicii de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului  a Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia din Bucuresti. Domeniile sale de competenta sunt Evaluarea copiilor  cu tulburare de spectru autist si terapii si interventii specifice aplicate. In prezent este doctorand al Universitatii de Medicina UMF Carol Davila , specialitatea psihiatrie denumirea  tezei de doctorat fiind „Analiza empirica a ariilor dezvoltate prin terapie comportamentala la copilul cu tulburare spectru autist”. Este autoare a numeroase cursuri de specialitate in domeniul psihiatriei si a psihoterapiei  cognitiv- comportamentale. A initiat si derulat numeroase conferinte stiintifice si workshop-uri pe problematica psihoterapiei in cadrul tulburarilor de spectru autist.

Printre lucrarile publicate se numara:

 Coautor:

 „ADHD – ghid pentru părinţi” broşură realizată în cadrul Proiectului Ministerului Sănătăţii: Proiectul Naţional de Sănătate Mintală dezvoltarea serviciilor specializate în tratamentul tulburării autiste şi ADHD, sub coordonarea Prof Dr. Iuliana Dobrescu, Bucureşti, 2007.

 „Tulburarea de spectru autist – ghid pentru părinţi” broşură realizată în cadrul Proiectului Ministerului Sănătăţii: Proiectul Naţional de Sănătate Mintală dezvoltarea serviciilor specializate în tratamentul tulburării autiste şi ADHD, sub coordonarea Prof Dr. Iuliana Dobrescu, Bucureşti, 2007.

 „Tulburarea de spectru autist la copii si adolescenti- TSA”, Material Destinat Parintilor care au copii diagnosticati cu TSA, Proiect finantat PHARE, Liga Romana pentru Sanatate Mintala, coordonator proiect Raluca Nica

 „Manualul de psihiatrie a Copilului si Adolescentului”- Iuliana Dobrescu,-Bucuresti 2010, ISBN: 978- 973-7912-79-4, Vol I, Capitolul III- „Evaluarea clinica si psihologica a copilului si Adolescentului (Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, As. Univ. Dr. Florina Rad, Psih. Nedelcu Maria- Cristina, Dr. Elena Tudorache, pag.73- 109)

 ISBN: 978- 973- 7912- 81- 7, vol. II, Cap VII- 2.2 „Tulburari Pervazive de Dezvoltare/ Tulburari de spectru Autist”- Prof . Dr. Iuliana Dobrescu, As. Univ. Dr. Florina Rad, Psih. Nedelcu Maria- Cristina, pag: 245- 312

RAMONA STEREA – psiholog clinician

Licentiata in psihologie, promotia 2012 a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Ramona a absolvit un Master de Psihologie Clinica – Evaluare si interventie terapeutica, Universitatea Bucuresti. In prezent este psihlog clinician la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Bucuresti, unde realizeaza evaluarea clinica si consilierea psihologica a copiilor din cadrul Sectiei de Neurologie Pediatrica. Ramona este afiliata la Colegiul Psihologilor din Romania si este autoare a unor publicatii de specilaitate:

  • Autor:  The relationship between social cognition and functional outcomes in schizophrenia. Procedia – Social and Behavioral Sciences ,187 ( 2015 ), 256 – 260.
  • Coautor :  Cumulative Perspective of Expression Pathological Love (Libidinal Fixation). The European Conference on Psychology and the Behavioral Sciences (2015), pp. 179 – 189.

 

anda bacanu micANDA BACANU – logoped

Licentiata in Psihopedagogie Speciala in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, Anda Bacanu  are o experienta de peste 4 ani in lucrul cu copii cu diferite deficiente, copii cu autism, aplicand metoda Analiza Comportamentala Aplicata (ABA) si copii cu tulburari de limbaj. In acest sens atat cursurile de formare absolvite, cum sunt “Interpret in limbajul mimico-gestural” si “Mediator Scolar”, cat si faptul ca pe parcursul acestor ani a lucrat sub supervizarea unor psihologi atat din Romania cat si din Statele Unite ale Americii acreditati BCBA, au ajutat-o sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

Pentru a asigura calitatea muncii sale actualmente este in curs de licentiere in Terapia logopedica a tulburarilor limbajului si comunicarii, dar si la Masterul de Managementul formarii Psihologilor in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor.