Invatarea eficienta

Va propunem mai jos un program educational suport pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani, un numar de 6 module cu valente educationale atat din perspectiva dezvoltarii cognitive dar si emotionale si autocunoasterii propriilor abilitati , esentiale in dezvoltarea ulterioara si a obtinerii eficientei in invatare . Consideram ca perioada cuprinsa intre 5 si 7 ani este o perioada marcanta pentru cei mici pusi in situatia de a face fata exigentelor impuse de abordarea prescolaritatii mari precum si a mediulului scolar. Vizand toate laturile personalitatii in unitatea si interactiunea lor dialectica , pregatirea copilului pentru scoala comporta formarea si dezvoltarea unui sistem de insusiri biopsihosociale , enuntat foarte sugestiv de catre T. Kulcsar prin un model al maturitatilor necesare pentru abordarea situatiilor de tip scolar : maturitate mintala (capacitatea de analiza si de planificare , integrarea regulii si a normei, intelegerea cantitaii); maturitatea sociala (trebuinta de apartenenta la grup, conduita sociala adecvata in grup); maturitatea morala (sentimentul datoriei si al responsabilitatii , constiinta sarcinii); maturitatea volitiva ( capacitatea de autoreglare, capacitatea de a-si inhiba impulsurile si de a-si regla tendintele); maturitatea fizica ( forta de rezistenta la efort); maturitatea pentru munca (capacitatea de concentrare, atentia si perseverenta, trebuinta de performanta). Schimbarile survenite in viata celor mici trebuie sa ii gaseasca pe acestia intr-un echibru atat cognitiv cat si emotional, de aceea propunem cele 6 teme cuprinzand 30 ore de antrenament intelectual si emotional pe parcursul anului educational 2015-2016, program menit sa realizeze o tranzitie cat mai usoara a copiilor de la gradinita la scoala.

739778_66311063

Obiectivele programului suport AMADEUS IQ sunt urmatoarele:
1. Deprinderea copiilor cu stiluri de studiu si invatare temeinica a continuturilor , construirea de mnemoscheme logice si parcurgerea rapida a informatiilor precum si retentia acestora prin antrenarea memoriei vizuale, de lucru , algoritmilor logici inductivi si deductivi.
2. Dezvoltarea inteligentei prin antrenarea gandirii laterale, a creativitatii in gasirea unor solutii la probleme.
3. Cunoasterea si gestionarea eficienta a emotiilor si trairilor in situatii extreme, exprimarea creativa atat verbala cat si nonverbala, paraverbala .
4. Cunoasterea si utilizarea eficienta in situatii de viata concrete a abilitatilor sociale prin antrenarea in jocuri de rol , autoprezentari , sustinerea punctului de vedere, dezbateri, testarea si experimentarea diferitelor roluri intr-o echipa si intelegerea justa a termenului de competitie ca manifestare constructiva a echipei .
Iata mai jos tematica cursului care cuprinde 30 ore pentru anul educational 2015 – 2016
(ativitatea se deruleaza pe grupe de cate 6 – 10 copii)

1. DEZVOLTAREA CONCENTRARII, ORIENTARII SI DISTRIBUTIVITATII ATENTIEI (CODA) – 5 ORE
2. GANDIRE LATERALA SI CREATIVITATE (GLC) – 5 ORE
3. DESCOPERIREA INTELIGENTELOR, APTITUDINILOR SI INTERESELOR PRIN JOC (IAI) – 5 ORE
4. CUNOASTEREA SI GESTIONAREA PROPRIILOR NEVOI, EMOTII SI TRAIRI (CGNET) – 5 ORE
5. LEADERSHIP SI DEZVOLTAREA ROLURILOR IN ECHIPA , PREZENTARE IN PUBLIC, EXPRESIVITATE SI SUSTINEREA PROPRIILOR PROIECTE (LIDER) – 5 ORE
6. AUTOMOTIVATIA SI ARMONIZAREA INTELIGENTELOR (AAI) – 5 ORE

In finalul acestui program, fiecare copil va dispune de un profil psihopedagogic complex , oglinda a dezvoltarii sale intelectuale si emotionale. Parintii vor beneficia gratuit de o intalnire pe parcursul derularii programului, in care vom analiza impreuna necesitatile educationale ale fiecarui copil, problematica varstei prescolare si scolare mici si modalitati de integrare optima a copiilor prescolari in mediul scolar.
Pretul intregului program este de 1000 ron pe an pentru fiecare copil ( abonament ).
Pentru un singur modul care cuprinde 5 ore, pretul este de 175 ron pentru un copil.
Preturile includ toate materialele necesare derularii cursurilor si evaluarilor copiilor.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *