Dezvoltarea increderii in sine a copiilor prin tehnici de negociere

Ai observat adesea ca  desi acasa copilul tau este destul de vocal, in societate sau in grupul de prieteni este timid si nu isi sustine niciodata punctul de vedere? Deseori  vine acasa suparat fiindca, desi dorea ceva, nu a stiut sa exprime in cuvinte si nu a obtinut acel lucru?

Desi temperamentul fiecaruia dicteaza de cele mai multe ori comportamentul in fata anumitor stimuli sociali, curajul de a exprima si de a obtine ceea ce doresti se invata !

1

 

Gavin Kennedy  definea  NEGOCIEREA ca fiind  PROCESUL PRIN CARE REUSIM SA OBTINEM CEEA CE VREM DE LA CEI CARE VOR CEVA DE LA NOI .

Negocierea nu implica un conflict care sa se rezolve prin forta fizica sau verbala. Copiii care obtin ceea ce doresc prin forta ( smulgand din mana altuia, jignind, aplicand lovituri celuilalt) nu au un comportament social care sa poata fi acceptat. Acest comportament tine de teoria haosului. Acesti copii vor dezvolta mai tarziu comportamente agresive si vor fi evitati si chiar exclusi din grupul social.

Exista totusi anumite modalitati prin care atat copiii timizi cat si cei care apeleaza la gesturi agresive , sa invete cum sa obtina ceea ce doresc atat din perspectiva verbala cat si gestuala.

Va propunem un set de jocuri interactive “ La masa Regelui Arthur” prin care copiii vor invata urmatoarele:

– identificarea si constientizarea punctelor forte

– comunicarea propriilor ganduri si obiective  si sustinerea cu argumente

– abilitatea de a prelua conducerea intr-o discutie

– ascultarea activa

– tehnici de negociere – jocuri interactive la “Masa Regelui Arthur”

Aceste cursuri se deruleaza sambata, in perioada 25 aprilie – 20 mai 2015, pe grupe de varsta in cadrul Complexului  Orhideea Kids din Calea Plevnei 145B, sector 6 , Bucuresti.

Programul orar este urmatorul: in perioada 25 aprilie – 20 iunie 2015, ora 10.00-11.00 – grupa de varsta 4-6 ani ( trainer Mihaela Petrescu); ora 11.00-12.00 – grupa de varsta 7 – 9 ani ( trainer Sanda Popescu); ora 11.00 -12.00 – grupa de varsta 10 -13 ani (trainer Mihaela Petrescu).

Pretul este de 150 ron/luna (4 activitati de cate o ora).

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati la telefon 0740.103.581 sau pe email sanda@amadeusiq.ro 

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *