Invatarea eficienta 5 – 7 ani

Programul educational suport pentru copiii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani, propune un numar de 6 module cu valente educationale atat din perspectiva dezvoltarii cognitive si emotionale si din perspectiva autocunoasterii propriilor abilitati, esentiale in dezvoltarea ulterioara si a obtinerii eficientei in invatare.

DSC_0081

Consideram ca perioada cuprinsa intre 5 si 7 ani este o perioada marcanta pentru cei mici pusi in situatia de a face fata exigentelor impuse de abordarea prescolaritatii mari precum si a mediulului scolar. Vizand toate laturile personalitatii in unitatea si interactiunea lor dialectica , pregatirea copilului pentru scoala comporta formarea si dezvoltarea unui sistem de insusiri biopsihosociale , enuntat foarte sugestiv de catre T. Kulcsar prin un model al maturitatilor necesare pentru abordarea situatiilor de tip scolar : maturitate mintala (capacitatea de analiza si de planificare , integrarea regulii si a normei, intelegerea cantitaii); maturitatea sociala (trebuinta de apartenenta la grup, conduita sociala adecvata in grup); maturitatea morala (sentimentul datoriei si al responsabilitatii , constiinta sarcinii); maturitatea volitiva ( capacitatea de autoreglare, capacitatea de a-si inhiba impulsurile si de a-si regla tendintele); maturitatea fizica ( forta de rezistenta la efort); maturitatea pentru munca (capacitatea de concentrare, atentia si perseverenta, trebuinta de performanta). Schimbarile survenite in viata celor mici trebuie sa ii gaseasca pe acestia intr-un echibru atat cognitiv cat si emotional, de aceea propunem cele 6 teme cuprinzand 30 ore de antrenament intelectual si emotional pe parcursul anului educational 2014-2015 , program menit sa realizeze o tranzitie cat mai usoara a copiilor de la gradinita la scoala.

Obiectivele programului suport AMADEUS IQ sunt urmatoarele:

 1. Deprinderea copiilor cu stiluri de studiu si invatare temeinica a continuturilor , construirea de mnemoscheme logice si parcurgerea rapida a informatiilor precum si retentia acestora prin antrenarea memoriei vizuale, de lucru , algoritmilor logici inductivi si deductivi.

2. Dezvoltarea inteligentei prin antrenarea gandirii laterale, a creativitatii in gasirea unor solutii la probleme.

3. Cunoasterea si gestionarea eficienta a emotiilor si trairilor in situatii extreme, exprimarea creativa atat verbala cat si nonverbala, paraverbala .

4. Cunoasterea si utilizarea eficienta in situatii de viata concrete a abilitatilor sociale prin antrenarea in jocuri de rol , autoprezentari , sustinerea punctului de vedere, dezbateri, testarea si experimentarea diferitelor roluri intr-o echipa si intelegerea justa a termenului de competitie ca manifestare constructiva a echipei .

Tematica cursului pentru anul educational 2014 – 2015 (activitatea se deruleaza pe grupe de cate 7 -10 copii):

1. Dezvoltarea concentrarii, orientarii si distributivitatii atentiei (CODA) – 5 ORE
2. Gandire laterala si creativitate  (GLC) – 5 ORE
3. Descoperirea inteligentelor, aptitudinilor si intereselor prin joc (IAI) – 5 ORE
4. Cunoasterea si gestionarea propriilor nevoi, emotii si trairi (CGNET) – 5 ORE
5. leadership si dezvoltarea roluurilor in echipa, prezentare in public, expresivitate si sutinerea propriilor proiecte  (LIDER) – 5 ORE
6. Automotivatia  si armonizarea inteligentelor (AAI) – 5 ORE

calendar ai_1

In finalul acestui program, fiecare copil va dispune de un profil psihopedagogic complex , oglinda a dezvoltarii sale intelectuale si emotionale . Parintii vor beneficia gratuit de 3 intalniri pe parcursul derularii programului, in care vom analiza impreuna necesitatile educationale ale fiecarui copil, problematica varstei prescolare si scolare mici si modalitati de integrare optima a copiilor prescolari in mediul scolar.

Pretul intregului program este de 1000 ron pe an pentru fiecare copil ( abonament ). Pentru un singur modul care cuprinde 5 ore, pretul este de 175 ron pentru un copil. Preturile includ toate materialele necesare derularii cursurilor si evaluarilor copiilor.

Pentru inscriere va rugam sa transmiteti email la sanda@amadeusiq.ro cu urmatoarele date: nume si prenume copil, varsta , denumirea cursului solicitat , numar de telefon pentru contact.
Acest curs incepe in data de 4 octombrie 2014.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *