Creative school

CURSUL „CREATIVE SCHOOL ”  este  avizat de catre Ministerul Educatiei prin Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pentru anul scolar 2014-2015.

Odată cu explozia tehnologică, avem din ce în ce mai multă nevoie de creativitate într-o paletă semnificativă a vieții noastre. Creativitatea este esențială pentru a duce o viață personală împlinită, pentru a îmbogăți cultura, pentru a participa civic în societate și pentru a dobândi success la locul de muncă.

DSC_0075
Bazele educatiei se pun inca de la varsta prescolara deoarece, aceasta varsta este cea mai importanta in privinta achizitiilor intelectuale, formarea priceperilor si a deprinderilor.
Copiii își manifestă din plin creativitatea în activitățile pe care le fac. Interesul, curiozitatea, spontaneitatea, deschiderea la nou, tendința de a îmbina realul cu fantasticul, toate aceste ingrediente necesare creativității se manifestă în copilărie.
Cu timpul și mai ales odată cu începerea școlii, creativitatea pare a intra în declin. Picasso spunea: “Orice copil este creativ. Problema este cum să îl faci să rămână aşa şi când creşte”. Deşi toţi ne naştem cu potenţial creativ şi îl manifestăm în copilărie, dacă nu ne cultivăm constant creativitatea riscăm să ne pierdem această calitate. Pentru a-și folosi potențialul creativ omul trebuie să aibă dezvoltate și alte trăsături de personalitate: independenţă, încredere în sine, deschidere la nou, tolerarea ambiguităţii, simţ critic. Toate aceste insusiri este ideal sa se formeze inca de la o varsta cat se poate de frageda.

Data fiind importanta covarsitoare pe care o are dezvoltarea creativitatii in evolutia copilului , am creat Cursul Creative School implementat in cadrul unui proiect pilot in programul educational AMADEUS IQ (detalii pe www.amadeusiq.ro ), inca din anul 2012 , in cadrul scolii de sambata si a scolii de vara. Rezultatele au fost foarte bune, copiii participand cu placere la activitati si realizand progrese deosebite.

Cursul Creative school cuprinde :
a. Modulul „Arts &krafts” – abilitati practice – (desen, pictura, colaj, origami, quilling, modelaj);
b. Modulul „Kinder body art school”- expresie corporala si limbaj verbal , nonverbal, paraverbal (vorbire scenica, improvizatie, expresie corporala , actorie)

Aceste module sunt adaptate fiecarui nivel de varsta dupa cum urmeaza:
1. Nivelul 1- varsta 5 – 8 ani :
a. „arts&krafts” – abilitati practice (desen, pictura,colaj, modelaj); – 20 ore (750 ron)/ copil
b. „kinder body art school” – expresie corporala si limbaj verbal , nonverbal, paraverbal (vorbire scenica, improvizatie, expresie corporala , actorie) – 13 ore (400 ron)/ copil
2. Nivelul 2 – varsta 9 – 16 ani:
a. „arts &krafts” – abilitati practice (desen, pictura, colaj, origami, quilling, modelaj,ikebana); – 20 ore (750 ron)/ copil
b. „kinder body art school” – expresie corporala si limbaj verbal , nonverbal, paraverbal (vorbire scenica, improvizatie, expresie corporala , actorie) – 13 ore (400 ron) / copil

calendar ai_4
Cursul Creative school cuprinde 33 activitati de cate o ora saptamanal , sambata . Activitatea se desfasoara pe grupe de varsta (vezi orar scoala de sambata).

Titularii cursului sunt :

1. Modulele „arts &krafts” – abilitati practice (desen, pictura, colaj, origami, quilling, modelaj,ikebana); – artist plastic Daniela Mihai

2. Modulele „kinder body art school” – expresie corporala si limbaj verbal , nonverbal, paraverbal (vorbire scenica, improvizatie, expresie corporala , actorie) – Popescu Sanda si Dalina Costin

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *