Cursuri dezvoltare personala

Legatura dintre Inteligenta Emotionala (EQ) si IQ?

 Multi ani au existat dispute intre cei care sustin diverse teorii si factori ca fiind in legatura cu coeficientul IQ. Principalele dileme le-au reprezentat intrebarile: „Este cineva innascut cu un anumit IQ si nimic nu poate modifica asta sau este IQ-ul o abilitate care poate fi invata si antrenata?” si „De ce anumite persoane inteligente au performante scazute si de ce anumite persoane slab pregatite au performante inalte?”.

 Este general acceptat faptul ca exista un numar mare de factori de interferenta precum stresul si aptitudinile/abilitatile si imaginea de sine care pot influenta performantele si care au o influenta si mai mare asupra succesului comparativ cu abilitatile innascute(IQ). In prezent, problema este legata nu de cat de mult ai sau de unde provine ceea ce ai, ci ce poti face cu ce ai. Intr-un mod asemanator se pune problema si in cazul Inteligentei Emotionale.

Inteligenta Emotionala nu are limite; oricine e pregatit si doreste poate sa-si imbunatateasca nivelul de Inteligenta Emotionala. Daniel Goleman, cunoscutul cercetator in domeniul psihologiei clinice si al stiintelor comportamentale care si-a obtinut doctoratul la Harvard, autorul bestseller-ului „Inteligenta Emotionala”, delimiteaza competentele esentiale ale inteligentei emotionale si ne arata cum pot acestea sa determine succesul in munca, relatiile si chiar bunastarea noastra fizica.

 Inteligenta emotionala este cel mai puternic indicator al succesului uman si se defineste in termeni de altruism, empatie, constientizare de sine si autodisciplina. Atunci când ne întelegem sentimentele, situatia în care ne aflãm devine mai limpede.

Preluând rezultatele cercetãrilor asupra creierului si comportamentului, Goleman propune extinderea conceptului de inteligentã. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care mãsoarã inteligenta umanã înnãscutã si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea întelegere nu explicã, de pildã, situatiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.

Inteligenta emotionala nu este stabilita la nastere, aceasta poate fi imbunatatita si cultivata chiar si la o varsta adulta , dar este de dorit ca inca din copilarie sa punem bazele educarii acestui tip de inteligenta deoarece , inca de la varste fragede emotiile si rationalul lucreaza impreuna pentru a contura inteligenta fiecarui individ . Copilãria este extrem de importantã în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale. 

DMA_6151 mod

Cursurile noastre, adaptate fiecarei etape de varsta, au in vedere dezvoltarea personalitatii copiilor in urmatoarele directii : 

1. Auto-Constientizarea

* Determinarea punctelor forte si a limitelor

* Constientizarea emotiilor si a efectelor acestora asupra comportamentului, precum si impactul acestora asupra celorlalti.

* Analiza comportamentului dinr-o perspectiva introspectiva.

2. Managementul Emotiilor

* Dezvoltarea abilitatilor de a face fata in mod eficient stresului si frustrarii. * Sa fii flexibil si sa doresti sa te adaptezi la schimbare.

3. Imaginea proprie si Auto-motivarea

* Dezvoltarea abilitatii de autoevaluare si increderea in sine , de a face fata cerintelor / stimulilor din exterior. * Motivarea prin factori interni precum nevoia de realizare si nevoia de dezvoltare personala.

4. Abilitati sociale

* Ascultare activa

* Intelegerea celorlalti, empatia

* Asertivitate

* Gestionarea conflictelor

 

Beneficiile cursurilor de Dezvoltare personala / Dezvoltarea Inteligentei Emotionale 

* Performante inalte

* Motivatie imbunatatita

* Incredere in sine, curaj in sustinerea propriilor puncte de vedere, independenta

* Eficienta in activitatile de zi cu zi

* Lucrul excelent in echipa

 

METODE FOLOSITE : 

1. Metoda  proiectelor2. Relaxare, miscare creativa3. Jocul de rol4. Teatrul (improvizatiile cu sau fara text, povestirea, tehnicile de vorbire, dictie, respiratie, pantomima, jocul cu papusile, mastile, dans) 

5. Exercitii de imaginatie (pictura, desen, modelaj) 

Planificare cursuri dezvoltare personala

Programul cursului:

Cursurile se deruleaza in cadrul a patru grupe:

– Grupa 1 – varste 3 – 5 ani

– Grupa 2 – varste 5 – 7 ani

– Grupa 3 – varste 7 – 10 ani

– Grupa 4 – varste 10 – 13 ani

Costuri:

– 4 sedinte (1 sedinta=1 ora) /luna = 150 lei

– Sedinta (1 ora) – 40 lei

 
src=”https://docs.google.com/forms/d/1unGVYnQT6JbqnPDnbdxBniwiPBxGGohS7rQxw0Khv4k/viewform?embedded=true” height=”500″ width=”500″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″>

Structura an educational 2013 – 2014

Author: admin

Share This Post On

21 Comments

 1. ma intereseaza aceste cursuri pentru fetita mea de 4 ani si 4 luni, dar este la gradinita in timpul saptamanii. puteti sa-mi precizati structura cursului si locul de desfasurare?

  Post a Reply
 2. As dori sa stii programul cursurilor de actorie si dezvoltare personala.

  Post a Reply
 3. Buna seara, sunt interesata de cursurile de dezvoltare pentru fetita mea de 10 ani ; va rog sa- mi comunicati orarul cursurilor , locatia si daca exista disponibilitate,incepand cu ianuarie 2014 . Multumesc ! O seara buna !

  Post a Reply
 4. Ziua buna!Sunt interesata de acest curs pentru a-l inscrie pe pustiul meu in varsta de aproape 7 ani.De aceea, va rog sa-mi transmiteti daca se pot face inscrieri in luna ianuarie 2014,locul desfasurarii acestora si date privind programul de desfasurare.Va multumesc.

  Post a Reply
 5. as dori sa stiu programul cursurior si daca faceti aceste cursuri si in alte orase, multumesc

  Post a Reply
 6. As dori sa-mi inscriu baiatul la acest curs. M-ar interesa daca faceti cursul si in alte orase.
  Multumesc

  Post a Reply
 7. buna ziua,

  as dori mai multe informatii despre acest curs pentru participarea fetitei mele in varsta de 5 ani

  Astept sa ma contactati!
  o zi fr!

  Post a Reply
 8. Buna seara,
  as dori sa stiu daca activati si in orasul meu, Cluj-Napoca. Sunt si eu interesata de cursurile dumneavoastra pentru doi copii, unul de 4 ani si unul de 6 ani. Daca nu aveti cursuri si in localitatea noastra as dori sa stiu daca sunt sanse sa ajungeti si la noi in curand sau nu si daca nu, poate ma puteti indruma catre parteneri de-ai Dvs din acest oras?
  Va multumesc

  Post a Reply
  • Cursurile organizate de AmadeusIQ sunt disponibile momentan doar in Bucuresti.
   Echipa AmadeusIQ se poate deplasa in zona dumneavoastra in functie de numarul de inscrieri. Vom derula etapa de identificare a potentialului copiilor (etapa de joc si screening) in cadrul unei sesiuni organizate cu minimum 50 participanti.

   Post a Reply
   • Cum putem afla cand derulati campania de identificare a potentialilor candidati pt Cluj? Eu nu mi-am inscris copii vazand ca desfasurati cursurile doar in Buc., insa as fi interesata daca organizati si la Cluj.

    Post a Reply
    • Cursurile organizate de AmadeusIQ sunt disponibile momentan doar in Bucuresti.
     Echipa AmadeusIQ se poate deplasa in zona dumneavoastra in functie de numarul de inscrieri. Vom derula etapa de identificare a potentialului copiilor (etapa de joc si screening) in cadrul unei sesiuni organizate cu minimum 50 participanti.

     Post a Reply
 9. Buna ziua,

  M-ar interesa acest curs pt micuta mea domnisoara de 3 ani, insa am consultat orarul dvs si nu am gasit grupa corespunzatoare acestei varste in programul dvs. Va rog sa imi precizati ziua si ora, chiar si locul desfasurarii acestui curs.

  multumesc anticipat!

  Post a Reply
  • Va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 0755.042.118 pentru stabilirea programului.

   Post a Reply
 10. Buna ziua,

  Sunt interesata de acest curs pentru copilul meu de 7 ani.

  Cu multumiri,

  Mihaela Mihalcioiu

  Post a Reply
  • Va rugam sa ne contactati la nr. de telefon 0740.103.581

   Post a Reply
 11. Buna ziua,

  M-ar interesa cursul dezvoltare personala pentru fetita mea de 4.6 ani. Puteti se imi spuneti cand sunt cursurile?

  Am si un bebe de un an – aveti ceva cursuri adecvate si fun pentru ea?

  Multumesc si va rog sa imi trimiti un mail pe adresa de mai sus.

  O seara frumoasa,

  Post a Reply
 12. Buna seara.
  M-ar interesa acest curs pt. fetita mea de 10 ani.
  Va rog sa imi spuneti cand au loc inscrierile si orarul.

  Va multumesc.

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *