AMADEUS IQ

CENTRUL PENTRU PSIHODIAGNOZA SI DEZVOLTAREA PERSONALA A COPIILOR SUPRADOTATI – CU UN IQ PESTE MEDIE

 

Bine ati venit! 

Recunoastem si tratam cu respect si implicare inteligenta nativa romaneasca, o resursa nationala vie pentru un viitor sustenabil. De aceea am infiintat Centrul de Psihodiagnoza si dezvoltare personala pentru copiii supradotati din Romania „Amadeus IQ” cu sustinerea Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

CAUZA SOCIALA:

Consiliul European de la Lisabona a făcut un apel special pentru companii pentru “un simţ al responsabilităţii sociale în ceea ce priveşte cele mai bune practici pe tot parcursul vieţii de învăţare, organizarea muncii, egalitatea de şanse, incluziunea socială şi dezvoltare durabilă”.

Consideram ca Centrul AmadeusIQ se inscrie in necesitatea egalitatii de sanse la educatie pentru copiii supradotati, ca segment vulnerabil, date fiind calitatile exceptionale native pe care le au acesti copii, care, in majoritatea cazurilor, ii fac incapabili sa se integreze in mediul scolar/ societate. „Supradotarea este o dezvoltare asincrona in care abilitati cognitive avansate si de inalta intensitate se combina pentru a crea o experienta interna si o iluminare ce sunt calitativ diferite de norma. Aceasta asincronie creste cu marirea capacitatilor intelectuale. Unicitatea supradotatilor ii face in mod particular vulnerabili si cere modificari in educare si consultanta pentru a putea sa se dezvolte in mod optim” (grupul Columbus, 1991, in Morelock 1992).